Hogyan nyúljunk a combok közé úgy, hogy az életünk legjobbja legyen
2020. március 20. írta: karantenkajak

Hogyan nyúljunk a combok közé úgy, hogy az életünk legjobbja legyen

Avagy csirkét sütni mindenki tud

csirke.jpeg

Kellett itt nekem tegnap a legyeket megidézni haikuban, este nem bepofátlankodott egy szép nagy példány, és tojt magasról (szó szerint) a social distancing-re, két órán keresztül nyüstöltük egymást, hangos zümmögés, villany le, ajtó kinyit, folyosón villany fel, vár, zümmögés elhallgat, ajtó becsuk, villany fel, hangos zümmögés, villany le, ajtó kinyit, folyosón villany fel, vár, zümmögés elhallgat, ajtó becsuk, villany fel, és ez így körbe-körbe a végtelenségig. Úgyhogy mától kezdve egy ideig erotikus versek lesznek, a Múzsám is azt mondja, szexszel minden eladható, de ha ennyire jól bevonzom a négysorosokat, akkor legalább legyen már nekem is jó, ne csak annak az átokverte zümmögő kis dögnek a karanténkaják romjain. 

Szóval eladható reméljük még a mai, minden extrát nélkülöző ebédrecept is, amit tényleg egy hatéves is meg tud csinálni, már ha a szülők elég jófejek és időben a sütő közelébe engedik a késvillaollót és egyéb marhaságokat félretéve, hogy aztán legyen, aki érdemben gondoskodik róluk nyugdíjas napjaikon, meg visz házi kaját a kilincsre akasztani domestosszal áttörölt dobozban dögvész idején. Ha kifogytatok a vicces otthoni játékokból, álljatok rá erre a vonalra, minél előbb megtanulja, annál előbb jó lesz nektek. Két éve volt szerencsém egy főzős műsor forgatási munkálataiban részt venni, a tizennagyonkevés éves Juniorok úgy kenterbe vertek sok felnőttet, akit ismerek, hogy csak néztem, ez mennyire szürreális, és bármikor örökbe fogadnám őket (oké, ehhez az is kellett, hogy őrületesen cukik és imádnivalóak legyenek), na ők szerinted mikor kezdték? Hát nem tízévesen. Szóval hajrá, majd írok erről is kisregényt meg ötleteket.

Ez a kedvenc gyors-de-rendes ételem, az előkészítés nagyjából zéró perc, ha előző napi salátával tálaljuk, ha zöldségekkel, akkor csak a pucolási-aprítási idő, aztán megy be a sütőbe és hawaiidizsinapfény egy jó órán át, addig lehet bármivel foglalkozni, például várni az operatív törzs sajtótájékoztatójának kezdését. Én általában random zöldségeket grillezek mellé, a nagy trükk, hogy a sütőben két szintnyi kaja is elfér ám, ez azért nem biztos, hogy elsőre evidens, nekem is beletelt kis időbe, míg ezt így internalizáltam. Most van sok kelbimbó, azzal egész keveset kell vesződni, gyökerek, mármint nem a Kedves Nagyérdemű Olvasók, hanem a piacon kaphatók, sárgarépa, fehérrépa, zeller, és egyébként a sült konzervkukoricánál a világon nincs jobb, mondtam már, hogy kukoricafüggő vagyok? Na azt nem kell pucolni. És ha épp rettenetesen unatkoznánk, dobjunk össze mellé még egy tzatzikit, az a jolly joker, ami mindenhez is jó, szerintem még a csokiszuflé mellé is mehet öntetnek. Recept jön majd nemsoká, most úgyis korán fog kezdődni a grillszezon, és nem az időjárás miatt.

 

Hozzávalók

Egész, csontos csirkecomb ízlés és monotonitástűrés szerint (pár napig tökéletesen elvan készen a hűtőben és ehető marad)

Olívaolaj (pár kanálnyi)

Marokkói csirkefűszer vagy egyéb csirkefűszer plusz fahéj vagy csak simán pirospaprika, só-bors, római kömény, plusz fahéj :) legyünk bátrak, elrontani nehéz. (Marokkói: só, fokhagyma, római kömény, fahéj, paprika, gyömbér, koriander, szegfűszeg, cayenne bors, szeklice, ezekből bármit variálhatunk)

Zöldségek kedv szerint

Konzervkukorica az én kedvemért

Ha van, harissapaszta, ha nincs, akkor nincs

 

Elkészítés

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A pipiket epiláltsági állapottól függően kezelésbe veszem, mosni nem kell a legújabb teóriák szerint, mert csak széfröcsköljük a bacikat a konyhában, és amúgy is magas hőmérsékleten hőkezeljük, tehát felesleges, persze kivétel, ha nagyon retkesek. Én szögletes jénaiba szoktam őket tenni bőrös felükkel felfele, mert ott szépen átlátszik minden, jobban kontrollálható a folyamat, tetejükre picike olívaolajat locsolok, és befűszerezem őket. Két kanálnyi vizet alálöttyintek, hogy jobban párolódjanak, rendes tanyasi csirkéknél ennek majd lehet, hogy utána kell önteni, mielőtt leégne alul, a broiler csirkékből meg kijön annyi víz, hogy a húsleves is meglesz kettő az egyben. Jénai tetejére alufólia, be a sütőbe.

Ezután a zöldségeket meghámozom, felvágom random formákra (általában csíkokra), kivéve a kukoricát, de a gyerekeket azzal egész sok időre le lehet foglalni, vagy ha megszámolják a szemeket, egy lapos sütőtálcára sütőpapírt terítek és arra pakolom mindet. A harissapasztát kikeverem némi olívaolajjal és rálocsolom a zöldségekre (a prok beszórhatják egy nejlonzacskóba a zöldségeket a löttyel és jól összerázhatják) vagy csak simán a csirkefűszerből rakok rájuk egy kevés olívaolajjal. A tálcát betolom a sütő aljába.

A csirkéről a fóliát kábé 30-40 perc után leveszem, meglocsolgatom a lével, és utána már így grillezem, amíg ropogós nem lesz a bőre. Nem forgatom, csak kicsit néha arrébb lökdösöm, hogy lássam, nem kapott-e le az alja. Ha víz van alatta, nem fog. A zöldségeket néha egy kicsit megforgatom, de ellesznek ők jól odalenn, amíg készre nem sülnek. Időt nem írok, nézni kell, meg kóstolgatni. Mindig, mindent, jegyezzük meg. Mivel a zöldségek nyersen is teljesen okék, tényleg nem lehet elrontani. 

Jóétvágy!

  

És akkor jön a mai jutalomfalat felnőtt-tartalom egy pohár bor mellé, Babits Mihály Erato c. fordítás-kötetéből, szeretettel.

Alexis Piron
A SZÉP COMBOK

Colin, akit bolond szerelme
egész megbűvöl s elvakit,
vizsgálta egy nap kedvetellve
Rózája márvány combjait.
Egyszer a bal, másszor a jobb comb:
melyik szebb rajz, melyik nagyobb gond?
Nem is tudom… Szivem oly kétségek kinozzák:
egyforma szép a két comb és a láb!
"Barátom – szólt a nő – ne késs tovább:
jere: a kettő közt van az igazság!"

(Babits Mihály fordítása)

A bejegyzés trackback címe:

https://karantenkajak.blog.hu/api/trackback/id/tr615538030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása